Dosar 12745/280/2004 din 17.12.2004

Partaj (art. 728 c. civ.)


Informatii dosar

Numar dosar:
Dosar 12745/280/2004
Data dosar:
17.12.2004
Instanta:
Judecătoria Pitești
Departament:
Judecatorie
Obiect:
Partaj (art. 728 c. civ.)
Categorie:
Civil
Stadiu proces:
Fond

Parti proces

Sedinte

  • Sedinta din data de 17.05.2005 la ora 8:30

    Complet: Completul 1 - Marţi - Sala 3 - Civil
  • Soluţionare

    Respinge cererea ca neintemeiata. Obliga pe reclamanta la 5.000.000 lei cheltuieli de judecata .

  • Sedinta din data de 26.04.2005 la ora 8:30

    Complet: Completul 1 - Marţi - Sala 3 - Civil
  • Încheiere

    DISPUNE Disjunge cererea reconvenţională, care va lua forma dosarului 4489/2005, pt care stabileşte termen de judecată la data de 24. V. 2005. Acordă ambelor părţi termen în cunoştinţă pt dosarul nou format Comunicarea către reclamantă a înscrisurilor depuse la acest termen. Admite cererea av. Pătru cu privire la acordarea unui termen Menţine dispoziţia ca reclamanta să fie prezentă personal la interogatoriu. Amână judecarea cauzei la 17. V .2005

  • Sedinta din data de 29.03.2005 la ora 8:30

    Complet: Completul 1 - Marţi - Sala 3 - Civil
  • Încheiere

    Pe rol judecarea cauzei civile privind pe reclamanta P****** N******* şi pe pârâtul B******* G*******, având ca obiect partaj (art. 728 c. civ.) La apelul nominal făcut în şedinţa publică au răspuns reclamanta asist de av. Mădălina Pătru şi pârâtul asist de av. Anca Coman, lipsind martorii reclamantei Coropceanu Sergiu şi Micu Gheorghe Procedura legal îndeplinită. S-a făcut referatul cauzei de către grefier care învederează instanţei că pârâtul a formulat cerere reconvenţională. Având cuvântul, apărătorul pârâtului depune întâmpinare, motivând că acesta este primul termen la care este asistat. Apărătorul reclamantei depune la dosar înscrisurile care i-au fost învederate de către instanţă la termenul trecut. Susţine că nu are actele în dublu exemplar dar le va comunioca părţii adverse iar ca cererea reconventionala este tardiv depusa . La întrebarea instanţei, apărătorul reclamantei arată că doreşte să probeze cu martori înscrisul de la fila 6 din dosar adica faptul ca s-au acordat acesti bani pentru cumpararea unei case de catre reclamanta . Arată că lasă la aprecierea instanţei utilitatea acestei probe. Se opune depunerii întâmpinării la acest termen, întrucât nu este primul termen în cauză. INSTANŢA Având în vedere proba testimonială admisă de completul de la termenul trecut, constată că aceasta nu este utilă cauzei, înscrisul de la fila 6 din dosar, intitulat „convenţie”, dovedind prin el însuşi ceea ce se doreşte a fi probat şi cu martori. Faţă de înscrisurile depuse la acest termen de către reclamantă, constată incidente disp art 96 din C. Pr. Civ., deşi acestea nu sunt depuse în nr de exemplare cerut de lege Dată fiind modalitatea în care pârâtul a înţeles să redacteze cererea reconvenţională, constată că nu sunt îndeplinite disp art. 119 alin (2) din C. Pr. Civ. in sensul de a se evalua toate bunurile la valori reale . Ţinând cont de cele dispuse prin încheierea de şedinţă de la termenul trecut cu privire la chemarea la interogatoriu PENTRU ACESTE MOTIVE, ÎN NUMELE LEGII DISPUNE Revocă dispoziţia prin care s-a admis proba testimonială. Învederează apărătoarei reclamantei, sub sancţiunea prevăzută de art 1081, alin(1) pct 2, lit e) din C. Pr. Civ, să comunice pârâtului înscrisurile depuse la acest termen. Pune in vedere piritului sa reevalueze cererea reconventionala . Menţine dispoziţia de prezentare a părţilor la interogatoriu, pt termenul viitor. Amână judecarea cauzei la 26. IV. 2005.

  • Sedinta din data de 01.03.2005 la ora 8:30

    Complet: Completul 1 - Marţi - Sala 3 - Civil
  • Încheiere

    INSTANŢA Date fiind cele susţinute de către reclamantă cu privire la numele purtate anterior Având în vedere cererea formulată de către pârât la acest termen, constată că acesta nu este susţinută de nici un înscris sau motiv serios Date fiind probele solicitate de către părţi, constată că acestea sunt apte să ducă la aflarea adevărului în cauză, conform prevederilor art 167 din C. Pr. civ. Referitor la cererea pârâtului de nominalizare a martorilor la termenul viitor, constată că nu sunt aplicabile disp art 138 din C. Pr. Civ dar reţine faptul că pârâtul este în vădită dificultate, mai ales că nu este asistat de apărătorul pe care susţine că şi l-aangajat. PENTRU ACESTE MOTIVE, ÎN NUMELE LEGII DISPUNE Învederează reclamantei să depună la dosar – sub sancţiunea prevăzută de art 1551 din C. Pr. Civ. – cópii de pe cartea sa de identitate, după certificatul de căsătorie şi după sentinţa de divorţ. Respinge cererea de amânare a cauzei formulată de către pârât. Încuviinţează reclamantei probele aşa cum au fost ele formulate. Încuviinţează pârâtului proba cu interogatoriul reclamantei. Încuviinţează ca acesta să depună la termenul viitor numele martorilor săi. Subsecvent acestui fapt, învederează pârâtului să facă la termenul viitor – sub sancţiunea prevăzută de art 1081 pct 1 lit a din C. Pr. Civ. – dovada imposibilităţii de prezentare a apărătorului său. Amână judecarea cauzei la data de 29.03.2005.

  • Sedinta din data de 01.02.2005 la ora 8:30

    Complet: Completul 1 - Marţi - Sala 3 - Civil
  • Încheiere

    S-a făcut referatul cauzei de către grefier după care Pârâtul solicită instanţei acordarea unui termen în vederea pregătirii apărării. INSTANŢA Având în vedere cererea formulată la acest termen de către pârât, constată incidente dispoziţiile art 156 din C. Pr. Civ. PENTRU ACEST MOTIV, ÎN NUMELE LEGII DISPUNE Admite cererea formulată la acest termen de către pârât. Amână judecarea cauzei la data de 01. III. 2005.

Flux dosar


Actualizare GRPD