S* M***** I********** S* C* S***** P******** A*** L* U************** S**
CreditorS* C******* S**
DebitorI*** I***** I****
LichidatorAdmite cererea formulată de lichidatorul judiciar IKAR INSOLV SPRL, cu sediul în Cluj/napoca, str.Pompiliu Teodor, nr.3, jud.Cluj şi în consecinţă: În temeiul art. 131 din Legea privind procedura insolvenţei, Dispune închiderea procedurii falimentului debitorului SC CASHMERE SRL cu sediul social în Tg.Mureş, str.Armoniei, nr.16, ap.1, jud. Mureş având nr. de înmatriculare în registrul comerţului J26/182/2007. Dispune radierea debitorului din registrul comerţului. Aprobă decontul lichidatorului şi dispune plata din fondul de lichidare constituit în temeiul art.4 alin.4 din Legea nr.85/2006, a sumei de 275,41 lei reprezentând cheltuieli de procedură şi suma de 3.672 lei + TVA reprezentând remuneraţie lichidator. În temeiul art.136 din Legea privind procedura insolvenţei, Descarcă lichidatorul de orice îndatoriri şi responsabilităţi. În temeiul art. 135 din Legea privind procedura insolvenţei, Dispune comunicarea prezentei sentinţe lichidatorului, creditorilor, administratorului special, Direcţiei Teritoriale a Finanţelor Publice, Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Mureş, pentru efectuarea menţiunilor de închidere a procedurii şi de radiere, prin publicare în Buletinul procedurilor de insolvenţă. Dispune efectuarea menţiunilor referitoare la închiderea procedurii şi radiere în registrul comerţului. Definitivă. Cu recurs în termen de 7 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi 08.12.2010.
Stabilirea unui nou termen pentru soluţionarea cererii de închidere a procedurii insolvenţei în temeiul art.131 din lege la data de 8 decembrie 2010. Citarea participanţilor la procedură - creditori, debitoare prin administrator special / statutar prin buletinul procedurilor de insolvenţă cu menţiunea că la următorul termen stabilit la data de 8 decembrie 2010, se va soluţiona cererea formulată de lichidator privind închiderea procedurii insolvenţei în temeiul art.131 din lege faţă de debitoare. Lichidatorul va notifica raportul cu cererea de închidere a procedurii insolvenţei în temeiul art.131 din lege, tuturor creditorilor şi debitoarei prin administrator special / administrator statutar, şi va depune la dosar dovada demersurilor efectuate în acest sens. Lichidatorul va publica raportul privind măsurile porpuse în cadrul procedurii insolvenţei. Lichidatorul va face dovada valorificării bunurilor din averea debitoarei, respectiv a casării acestora, va depune la dosar raport de încasări şi plăţi, plan de distribuire în cazul în care bunurile vor fi valorificate ca şi deşeuri reciclabile. Pronunţată în şedinţa publică azi, 6 octombrie 2010.
Ia act de susţinerile lichidatorului judiciar conform căreia în urma analizării actelor financiar contabile nu s-au identificat premisele angajării răspunderii personale a administratorului. Stabileşte un nou termen la data de 13 octombrie 2010, pentru continuarea operaţiunilor specifice procedurii insolvenţei şi depunerea dovezilor privind demersurile efectuate în acest sens. Lichidatorul va declanşa demersurile pentru începerea operaţiunilor de lichidare a bunurilor din averea debitoarei – evaluarea bunurilor, întocmirea unui raport de evaluare şi a regulamentului de vânzare a bunurilor, va convoca şedinţa adunării creditorilor având ca ordine de zi supunerea spre aprobare a raportului de evaluare şi a regulamentului de vânzare a bunurilor din averea debitoarei, va depune la dosar dovada demersurilor efectuate în acest sens. În cazul în care bunurile din averea debitoarei în urma demersurilor efectuate nu vor fi valorificate, lichidatorul va depune la dosar raport cu propuneri privind continuarea procedurii. Lichidatorul în ipoteza valorificării bunurilor din averea debitoarei va depune la dosar raport de încasări şi plăţi, plan de distribuire a sumelor. Pronunţată în şedinţa publică de la 09 Iunie 2010.
Stabileşte un nou termen la data de 9 iunie 2010, pentru continuarea operaţiunilor specifice procedurii insolvenţei9 şi depunerea dovezilor privind demersurile efectuate în acest sens. Lichidatorul va depune la dosar un raport amănunţit asupra cauzelor şi împrejurărilor ajungerii societăţii în stare de insolvenţă, pe baza actelor financiar contabile predate de administratorul debitoarei şi a actelor relevante din dosarul fiscal al debitoarei, cu indicarea persoanelor vinovate de ajungerea societăţii în stare de insolvenţă. Lichidatorul judiciar va declanşa demersurile pentru începerea operaţiunilor de lichidare a bunurilor din averea debitoarei – evaluarea bunurilor, întocmirea unui raport de evaluare şi a regulamentului de vânzare a bunurilor, va convoca şedinţa adunării creditorilor având ca ordine de zi supunerea spre aprobare a raportului de evaluare şi a regulamentului de vânzare a bunurilor din averea debitoarei, va depune la dosar dovada demersurilor efectuate în acest sens. Pronunţată în şedinţa publică de la 21 Aprilie 2010.
Afişarea în conformitate cu prevederile art.72 din Legea nr.85/2006, a unui exemplar al tabelului preliminar de creanţe asupra averii debitoarei la uşa instanţei. Lichidatorul va aduce la cunoştinţa creditorilor prin publicarea unei notificări în buletinul procedurilor de insolvenţă împrejurarea că s-a depus la dosar raportul asupra cauzelor şi împrejurărilor ajungerii societăţii în stare de insolvenţă. Lichidatorul în conformitate cu prevederile art.59 alin.6 din Legea nr.85/2006, va asigura posibilitatea consultării raportului la sediul său, va depune o copie a raportului la registrul comerţului, o va notifica debitorului şi va depune la dosar dovada demersurilor efectuate în acest sens. Judecătorul sindic apreciază că, concluziile formulate de lichidator prin raportul asupra cauzelor şi împrejurărilor ajungerii societăţii în stare de insolvenţă nu pot fi considerate pertinente, în condiţiile în care în ultimul bilanţ contabil depus de debitoare sunt evidenţiate active care nu pot fi identificate faptic şi nu se justifică prin evidenţa contabilă operaţiunile comerciale prin care aceste active au ieşit din patrimoniul debitoarei. Lichidatorul se va conforma dispoziţiilor art.20 lit b din Legea nr.85/2006, respectiv să întocmească un raport amănunţit asupra cauzelor şi împrejurărilor care au dus societatea la apariţia stării de insolvenţă, cu menţionarea persoanelor cărora le-ar fi imputabilă şi asupra existenţei premiselor angajării răspunderii acestora în condiţiile art.138 din lege, în lipsa actelor financiar contabile pe baza dosarului fiscal al debitoarei Emiterea unei adrese către DGFP Mureş AFP Tg.Mureş, pentru a se solicita din dosarul fiscal al debitoarei actele relevante în ceea ce priveşte ultima perioadă de activitate, ultimul bilanţ, balanţe, deconturi TVA, declaraţii privind obligaţiile fiscale procese verbale de sechestru asupra averii debitoarei. Lichidatorul va continua operaţiunile specifice procedurii insolvenţei, va depune la dosar dovada demersurilor efectuate în acest sens. Stabileşte un nou termen la data de 21 aprilie 2010, pentru soluţionarea eventualelor contestaţii la tabelul preliminar al creanţelor asupra averii debitoarei, depunerea tabelului definitiv consolidat al creanţelor asupra averii debitoarei. Pronunţată în şedinţa publică de la 17 Martie 2010.
Admite cererea formulată de creditoarea SC MATRIX INVESTMENTS SA , cu sediul procesual ales în Bucureşti, Preciziei Business Center, Bd. Preciziei nr.1 et.4 Sector 6, la sediul Urban & Asociaţii SRL, împotriva debitoarei SC CASHMERE SRL, cu sediul în Tg.Mureş, str. Armoniei nr.16 ap.1 , jud. Mureş şi în consecinţă: Deschide procedura simplificată a insolvenţei, reglementată de Legea nr. 85/2006 faţă de debitoarea SC CASHMERE SRL, cu sediul în Tg.Mureş, str. Armoniei nr.16 ap.1 , jud. Mureş , înmatriculată în registrul comerţului sub nr. J26/182/2002. Dispune intrarea în faliment şi dizolvarea societăţii debitoare SC CASHMERE SRL. În temeiul prevederilor art. 47 din Legea nr.85/2006, ridică dreptul de administrare al debitoarei, exercitat prin administratorul statutar, sens în care se dă dispoziţie băncilor să nu dispună din sumele din conturile bancare ale debitoarei, numai pe baza semnăturii lichidatorului desemnat . Desemnează în calitate de lichidator judiciar provizoriu societatea profesională I*** I***** I**** cu sediul social în Cluj Napoca, str. Pompiliu Teodor, nr.3 jud. Cluj. Stabileşte remuneraţia provizorie a lichidatorului la o sumă echivalentă cu 2000 RON şi onorariu de succes de 7 % exclusiv TVA, urmând ca plata acestuia să se efectueze cu respectarea prevederilor art.121,122 din lege din sumele obţinute prin valorificarea bunurilor. În cazul în care în patrimoniul debitoarei nu se vor identifica bunuri administratorul va beneficia, pe tot parcursul procedurii, de un onorariu echivalent cu două salarii medii pe economie ce se va suporta din fondul de lichidare constituit în temeiul art.4 (4) din Legea nr. 85/2006. Lichidatorul va notifica hotărârea de deschidere a procedurii tuturor băncilor la care debitoarea deţine cont de disponibil, Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Mureş, dacă debitoarea are în patrimoniu bunuri imobile, creditorilor , debitorului şi Oficiului Registrului Comerţului, pentru efectuarea menţiunii, în conformitate cu prevederile art. 61, 62 coroborate cu art. 109 din Legea nr. 85/2006 şi va publica o notificare privind deschiderea procedurii într-un ziar de largă circulaţie, pe cheltuiala averii debitorului, precum şi în Buletinul insolvenţei. Notificarea către creditori se va efectua şi în conformitate cu prevederile Codului de procedură civilă, pe suport de hârtie şi în Buletinul insolvenţei şi va cuprinde următoarele menţiuni: -termenele stabilite prin hotărâre, şi a raportului privind cauzele insolvenţei, pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor, termenul de verificare a creanţelor, de afişare a tabelului preliminar, precum şi termenul de definitivare a tabelului creanţelor; -locul, data şi ora primei adunări generale a creditorilor; -cerinţele pentru ca o creanţă să fie admisibilă potrivit prevederilor art. 65 din Legea nr. 85/2006 şi taxa judiciară de timbru şi timbrul judiciar aferent; -termenul de depunere a raportului privind cauzele ajungerii în insolvenţă, precum şi posibilitatea studierii acestuia la sediul lichidatorului sau la arhiva Tribunalului Comercial Mureş. -menţiunea că notificările ulterioare se vor efectua în conformitate cu prevederile art. 7 din Legea nr. 85/2006, în Buletinul insolvenţei, cu excepţiile prevăzute de norma juridică menţionată, precizând totodată că înregistrarea cererii de admitere a creanţei creează prezumţia pentru creditori că au cunoştinţă de termenele prevăzute de art. 62 ori la art. 107,108, sau 109 din lege. Lichidatorul va îndeplini toate atribuţiile prevăzute de art. 24, din Legea nr.85/2006. Lichidatorul va întocmi şi va păstra o listă cuprinzând toate încasările, plăţile şi compensările efectuate după deschiderea procedurii, cu precizarea naturii şi valorii acestora şi a datelor de identificare a cocontractanţilor, în conformitate cu prevederile art. 46 din lege. Până la data de 17.02.2010 lichidatorul va depune la dosar un raport asupra cauzelor şi împrejurărilor care au dus la apariţia stării de insolvenţă a debitoarei, cu menţionarea persoanelor cărora le-ar fi imputabilă, raport care va cuprinde menţiunile cuvenite, conform dispoziţiilor art. 59 din Legea nr. 85/2006 . Lichidatorul va aduce la cunoştinţa judecătorului sindic şi a creditorilor, dacă constată, din verificarea activităţii debitorului, existenţa unor transferuri frauduloase încheiate de debitor în dauna creditorilor şi va formula acţiuni pentru anularea lor, în conformitate cu art.80 şi următoarele din Legea nr.85/2006. Lichidatorul va denunţa sau va menţine contractele în derulare, în vederea creşterii la maximum a averii debitorului, în conformitate cu art. 86 din Legea nr.85/2006. Stabileşte termenul limită pentru depunerea cererilor de admitere a creanţelor născute anterior procedurii la 17.02.2010. Fixează termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor la 17.03.2010. Fixează termenul limită pentru depunerea contestaţiilor la tabelul preliminar la 05.04.2010. Fixează termenul limită pentru întocmirea şi afişarea tabelului definitiv consolidat al creanţelor la 14.04.2010. IV. Va stabili data primei şedinţe a adunării generale a creditorilor la data de 05.04.2010. Se va notifica debitoarei şi lichidatorului provizoriu desemnat, potrivit dispoziţiilor Codului de procedură civilă, precum şi către ORC, în vederea efectuării menţiunii şi publicării în Buletinul insolvenţei. Dispune efectuarea menţiunilor referitoare la deschiderea falimentului dizolvare şi numirea lichidatorului la registrul comerţului. In temeiul art.113 din Legea privind procedura insolvenţei, Dispune sigilarea bunurilor din averea debitorului şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare. Stabileşte termen la data de 14.04.2010 pentru a se depune de lichidator dovada înregistrării raportului cu cauzele insolvenţei la registrul comerţului şi publicarea unui anunţ în Buletinul procedurilor de insolvenţă prind înregistrarea raportului. Definitivă. Cu drept de recurs în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 14.12.2009.
Amânarea pronunţării la data de 14 decembrie 2009. pronunţată în şedinţa publică din 9 decembrie 2009.
Amână pronunţarea în cauză la data de 9 decembrie 2009, pentru a da posibilitate părţilor de a depune concluzii scrise. Pronunţată în şedinţa publică de la 02 Decembrie 2009.
Cererea formulată de creditoare se comunică debitoarei. Emiterea adreselor mai sus descrise către debitoare şi către creditoare cu menţiunea analizării ofertelor depuse şi să propună desemnarea unui administrator judiciar. Citarea creditoarei. Citarea debitoarei cu un exemplar al cererii şi al actelor anexate în susţinere. Stabileşte un nou termen pentru data de 02 decembrie 2009.