Concurs de infractiuni. Stabilirea legii penale mai favorabile ca fiind Noul Cod penal. Contopire pedepse aplicate petentului prin aplicarea globală a aceleiasi legi penale unice ce a stat si la baza pronuntării pedepselor în ambele cauze penale.
Nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Contopire pedepse în caz de concurs de infracţiuni. Vinovăţia inculpatului sub forma intenţiei indirecte.
Săvârsirea infractiunilor de înselăciune în formă continuată si fals în înscrisuri sub semnătură privată. Intervenirea unei cauze de încetare a procesului penal cu privire la infractiunea de înselăciune, resp. un acord de mediere încheiat cu partea civila
Apel. Infractiunea de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere" prevăzută de aplicarea legii penale mai favorabile. Neagravarea situatiei în propria cale de atac.
Gresita aplicare a dispozitiilor art. 37 alin. 1 lit. a Cod penal în raport de infractiunea prevazuta de art. 184 alin. 2, 4 Cod penal – a carei forma de vinovatie este culpa.
Fapta comisa în perioada termenului de încercare. Retinerea recidivei postcondamnatorii prevazute de art. 37 lit. a Cod Penal, cu consecinta revocarii pedepsei anterioare conform art. 83 alin. 1 Cod penal.
Recidiva postcondamnatorie. Prim termen reprezentat de o pedeapsa cu închisoarea a carei executare a fost suspendata.
Gresita încadrare juridica a faptei. Aplicarea art. 3201 Cod procedura penala.
Gresita incadrare juridica a faptei comise de inculpat, acestuia nefiindu-i aplicabile dispozitiile art. 37 lit. a Cod penal (recidiva postcondamnatorie) atat timp cat hotararea primei instante nu este definitiva.
Aplicarea gresita a dispozitiilor art. 37 lit. a Cod penal ce reglementeaza starea de recidiva postcondamnatorie, relativ la infractiunea prevazuta de art. 64 lit. m din OUG nr. 23/2008.