ÎNCHEIERE NR.
Ședința camerei de consiliu din
Președinte:
Grefier:
Pe rol fiind cererea formulată de reclamanta P.A. în contradictoriu cu pârâții R.Z. și R.I. având ca obiect …
Dată fără citarea părţilor.
S-a expus referatul cauzei de către grefierul de şedinţă, după care:
Instanţa invocă din oficiu excepţia nulităţii cererii de chemare în judecată şi rămâne în pronunţare asupra excepției invocate.
INSTANȚA
Faţă de excepţia invocată, o consideră întemeiată, pentru motivele detaliate în continuare.
Constată că, prin cererea de chemare în judecată înregistrată sub nr. din, reclamanta P.A. a solicitat să se constate că este moștenitoarea de drept și proprietară în urma unui testament (care nu a fost atacat) primit de la defuncta R.M.; să se dispună obligarea pârâților R.Z. şi R.I. de a-i recunoaște drepturile pe care le-a primit, calitatea sa de moștenitoare, să îi recunoască testamentul legal notarial pe care l-a primit în anul de la defunctă și obligarea acestora de a-i elibera terenul pe care aceștia l-au ocupat abuziv. De asemenea, a solicitat a se dispune anularea actelor şi hotărârilor obţinute de către pârâţi prin minciună, făcând referire inclusiv la decizia nr. a şi decizia nr. a.
În motivare a arătat că cele două hotărâri judecătoreşti au dat câştig de cauză pârâţilor, instanţele fiind induse în eroare, iar în baza acestor hotărâri Comisia locală de fond funciar a emis nelegal adeverinţa nr. pentru suprafaţa de ha în favoarea acestora deşi nu aveau calitatea de moştenitori ai beneficiarului reconstituirii dreptului de proprietate. Adeverinţa a fost anulată prin sentinţa civilă nr. a şi inclusiv Primăria recunoaşte că comis erori.
O altă adeverinţă nu se mai eliberează iar toate înscrisurile care se mai eliberează sunt favorabile doar familiei P.A. (anexa nr.).
Prevalându-se de decizia nr. a pârâţii au intrat abuziv pe terenurile dobândite prin moştenire testamentară de la defuncta R.M. şi faţă de care pârâţii nu au nicio calitate.
Prin rezoluţia din data de, instanţa i-a pus în vedere reclamantei să indice bunurile asupra cărora a dobândit un drept de proprietate prin moștenire și valoarea acestora; actele de care se prevalează pârâții și a căror anulare o solicită; să indice valoarea despăgubirilor pe care le solicită pentru prejudiciul material şi moral cauzat. De asemenea, i s-a solicitat să indice dacă înţelege să formuleze cale de atac împotriva deciziei nr. a, care este calea de atac şi temeiul de drept.
În temeiul art. 200 alin. 2 Cod procedură civilă s-au comunicat reclamantei lipsurile cererii cu mențiunea de a face completările dispuse în termen de 10 zile de la primirea comunicării.
Confirmarea de primire atestă că procedura de comunicare a fost îndeplinită cu reclamanta. Din cuprinsul acesteia reiese că data primirii sub semnătură de luare la cunoștință a fost.
La data de, reclamanta a depus la dosar , în copie, testamentul defunctei R.M., adeverinţe comuna, Decizia civilă nr. a, sentinţa civilă nr. a Judecătoriei , chitanţă.
Procedând la verificarea cererii de chemare în judecată conform art. 200 Cod procedură civilă, instanța constată că, reclamanta nu a indicat bunurile asupra cărora a dobândit un drept de proprietate prin moștenire și valoarea acestora; nu a indicat în mod explicit care sunt actele de care se prevalează pârâții și a căror anulare o solicită; nu a indicat valoarea despăgubirilor pe care le solicită pentru prejudiciul material şi moral cauzat. De asemenea, nu a indicat dacă înţelege să formuleze cale de atac împotriva deciziei nr. a, care este calea de atac şi temeiul de drept.
Simpla adresă de înaintare a documentelor depuse la dosar la data de nu echivalează cu o completare a cererii astfel cum i s-a solicitat reclamantei în condiţiile în aceasta nu a dat lămuririle solicitate
Constatând că reclamanta nu s-a conformat obligației de completare a cererii în intervalul de 10 zile de la data primirii comunicării, instanţa va reţine incidenţa disp. art. 200 alin. 3 Cod procedură civilă potrivit cu care dacă obligațiile privind completarea sau modificarea cererii nu sunt îndeplinite în termenul prevăzut la alin. 2 (10 zile de la data primirii comunicării) se dispune anularea cererii.
Faţă de cele arătate, instanţa urmează să admită excepţia invocată, şi, pe cale de consecinţă, va dispune anularea cererii de chemare în judecată.
DISPUNE
Admite excepția nulităţii cererii de chemare în judecată invocată de instanță din oficiu.
Anulează cererea de chemare în judecată formulată de către reclamanta P.A., domiciliată în, având ca obiect.
Cu drept de a formula cerere de reexaminare în termen de 15 zile de la data comunicării prezentei încheieri.
Pronunţată în şedinţa publică din 15 martie 2018.
Judecătoria Târgu Neamț
Plângere contravenţională
Tribunalul Maramureș
Plângere contravenţională. Neaplicarea sancţiunii în cazul săvârşirii a mai multor contravenţii de către aceeaşi persoană. Consecinţe.
Judecătoria Corabia
Ucidere din culpa. Plangere impotriva ordonantei procurorului. Retinerea cauzei spre rejudecare.
Tribunalul Neamț
OBLIGATIVITATEA PROCEDURII PREALABILE ÎN CAZUL ATACĂRII ÎN INSTANȚĂ A HOTĂRÂRII CONSILIULUI LOCAL
Tribunalul Bacău
Plângeri prealabile