IV. Contestaţie împotriva Deciziei pronunţate de Colegiul Medicilor din România – Comisia Superioară de Disciplină. Lipsa calităţii procesuale active a părţii ce se consideră vătămată prin actul medical.
Prin cererea adresată Tribunalului Dolj – Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, reclamantul a solicitat anularea deciziei emisă de Colegiul Medicilor din România.
Intimatul a formulat "ÎNTÂMPINARE" prin care a invocat excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantului.
Instanţa a reţinut că potrivit art. 451 din Legea nr. 95/2006 "împotriva deciziei de sancţionare a Comisiei Superioare de Disciplină, în termen de 15 zile de la comunicare, medicul sancţionat poate formula o acţiune în anulare la secţia contencios administrativ şi fiscal a tribunalului în a cărei rază îşi desfăşoară activitatea.
Din interpretarea acestor dispoziţii legale rezultă că posibilitatea de ataca Decizia aparţine în exclusivitate medicului şi doar în situaţia în care acesta a fost sancţionat, dispoziţiile legale fiind stricte şi limitative.
Reclamantul avea doar posibilitatea de a-l acţiona în justiţie pe calea dreptului comun în situaţia stabilirii unei culpe medicale, fiind terţ faţă de raporturile de muncă ale medicului.
Tribunalul Galați
Contencios administrativ. Inadmisibilitate.
Tribunalul Iași
Contencios administrativ special. Drept contravenţional. Prezumţia de veridicitate şi autenticitate a procesului verbal vs. prezumţia de nevinovăţie a petentului
Curtea de Apel Timișoara
Dispoziţie emisă de primar în condiţiile Legii nr. 10/2001. Inadmisibilitatea excepţiei de nelegalitate
Curtea de Apel Timișoara
Hotărâre de consiliu local pentru mandatare în vederea efectuării unor demersuri judiciare. Lipsa caracterului de act administrativ de autoritate
Curtea de Apel Iași
Cerere de atribuire în folosinţă a suprafeţei de 500 m.p. în intravilanul mun. Iaşi, în virtutea dispoziţiilor Legii nr. 44/1994. Lipsa suprafeţelor de teren disponibil. Consecinţe